Siirry sisältöön

26.7.2017 SIRL:N ERIKOISNÄYTTELYN TUOMARIESITTELYT

21.7.2017 HALLITUS TIEDOTTAA
11.8.2017 IRLANNINSUSIKOIRA LEHDEN PÄÄTOIMITTAJA ON VAIHTUNUT

Irmgard de Haan

Since 1970 till the beginning of 2015 I have owned, bred and judged Irish Wolfhounds with the Kennelname: v.d.Ruempol.
I have bred many Champions and a lot of them one can find in todays pedigrees all over the World.
My opinion is that breeding for quality is most important, unfortunately this is not always the case. Selecting sire and dam is nr.1 to start with.
I had judging-appointments all over the World: Australia, Canada, different parts of the USA, British Columbia, and many countries in Europe, with the cherry on the cake CRUFTS 2009.
It is a great honor to be asked to Judge your Championship Club Show 2017 and I am looking forward to go over them.
As you may realize there only can be one Champion in males and females, and these should be the ones which are closest to the IW Standard and I will do my utmost to find them.
Hope to meet you all.
****
Olen omistanut, kasvattanut ja arvostellut irlanninsusikoiria aina vuodesta 1970 vuoteen 2015 asti.
Kennelnimeni on v.d. Ruempol. Olen kasvattanut useita valioita ja useat heistä löytyvät tämän päivän sukutauluista ympäri maailmaa.
Mielestäni laatu kasvattamisessa on kaikkein tärkeintä, valitettavasti näin ei aina ole. Nartun ja uroksen valinta on ensimmäinen seikka, mistä aloitetaan.
Minulla on ollut arvostelutehtäviä ympäri maailmaa: Australiassa, Kanadassa, Yhdysvalloissa, monissa Euroopan maissa ja kaiken huipuksi CRUFTS:ssa 2009.
Minulle on erittäin suuri kunnia saada arvostella Erikoisnäyttelyssänne 2017 ja odotan mielenkiinnolla näyttelyänne.
Kuten varmasti ymmärrätte, joukossa voi olla ainoastaan yksi uros ja narttu, jotka ovat lähinnä irlanninsusikoiran rotumääritelmää ja teen parhaani löytääkseni heidät.
Toivon tapaavani teidät kaikki.

Irmgard de Haan

 

Hilkka Salohalla

Olen lähtöisin snautseri-pinserirotujen parista ja valmistunut ulkomuototuomariksi 90-luvun puolivälissä. Olen kasvattanut kennelnimellä Brinata p&s kääpiösnautsereita vuodesta 1983 ja pari pentuetta mustia snautsereitakin. Nykyään kasvatustyöni on jo lähes loppunut.

2000- luvun alkupuolella ryhdyin laajentamaan pätevyyksiä useampiin rotuihin. Näin tehdessäni huomasin kiinnostuvani yhä uusista roduista ja totesin muiden rotujen opiskelusta olevan hyötyä myös ”omissa” roduissa. Nyt minulla on arvosteluoikeudet koko ryhmiin 1,2,7 ja 8. Ryhmästä 5 puuttuu karhukoira. Lisäksi on muutamia rotuja ryhmistä 3 ja 6.
Irlanninsusikoira on ensimmäinen rotuni ryhmästä 10.

Oli mukavaa saada kutsu näyttelyynne arvostelemaan pennut ja veteraanit. Usein kestää todella kauan päästä arvostelemaan uutta rotua ensimmäistä kertaa.
Odotan innolla tätä tilaisuutta. Tuomarina pyrin antamaan aikaa koirille ja esittäjille, jotta koira saa mahdollisimman oikeudenmukaisen arvostelun.
Koiran rodunomainen olemus ja terve liikunta ovat minulle tärkeitä, ei niinkään huippuun viritetty esiintyminen tai esittäminen.

Hilkka Salohalla