Siirry sisältöön

Vuoden irlanninsusikoira

Suomen irlanninsusikoirat kilpailevat Vuoden Irlanninsusikoira -tittelistä. Kaikkien rotujen koiranäyttelyiden, kansainvälisten koiranäyttelyiden ja ryhmänäyttelyjen lisäksi pisteitä kerätään yhdistyksen vuotuisesti järjestämästä erikoisnäyttelystä.

Vuoden 2023 irlanninsusikoira:
FI MVA SE MVA FI JMVA EE MVA LV MVA LT MVA CZ JMVA BALT MVA LV JMVA EE JMVA LVJV-22 LTV-23 LVV-23 HeW-23 Filomeides Universal


Vuoden 2022 irlanninsusikoira: Filomeides Rinsessa
(kuva: Jenna Rissanen-Dufva)


Vuoden 2021 irlanninsusikoira: Raindogs Herbie Hancock

Näyttelypisteet ajalta 1.1.-31.12.2020 löytyvät tästä linkistä

Näyttelypisteet ajalta 1.1.-31.12.2019 löytyvät tästä linkistä.

Pisteet ajalta 1.1.-31.12.2018. Löydät viimeisimmät näyttelypisteet löydät tästä linkistä, sekä ryhmä- ja kasvattajatulokset tästä linkistä.

Vuoden irlanninsusikoirapisteasioissa kannattaa ottaa yhteyttä pistelaskijaan, yhteystiedot löytyvät yhteystietosivulta.

NÄYTTELYPISTESÄÄNNÖT 01.01.2018 ALKAEN

VUODEN IRLANNINSUSIKOIRA – YLEINEN SARJA

Kilpailu on kaikille Suomen kennelliiton rekisterissä ( FIN / FI / EJ / ER ) oleville irlanninsusikoirille. Pisteitä saa Suomessa järjestetyistä virallisista näyttelyistä sekä Suomen Irlanninsusikoirat ry:n järjestämistä vuotuisista näyttelyistä vaikka ne olisivat epävirallisia. Enintään viiden ( 5 ) näyttelyn tulokset viideltä ( 5 ) eri tuomarilta otetaan huomioon. Koiramäärä lasketaan näyttelyyn osallistuneiden koirien mukaan. Pentuluokkia ei lasketa mukaan koiramäärässä. Suomen Irlanninsusikoirat ry:n vuosittaisiin kiertopalkintoihin ovat oikeutettuja yhdistyksen jäsenten Suomessa asuvat koirat, jotka ovat Suomen kennelliiton rekisterissä ( FIN / FI / EJ / ER ).

PISTEET

Sekä paras urosluokan, että paras narttuluokan neljä parhaiten sijoittunutta koiraa saavat pisteitä seuraavasti:

Sijoitus / pisteet
Koiramäärä 1 2 3 4
 1 - 4 5 3 2 1
 5 - 9 6 4 3 2
 10 - 14 7 5 4 3
 15 - 19 8 6 5 4
 20 - 24 9 7 6 5
 25 - 29 10 8 7 6
 30 - 34 11 9 8 7
 35 - 39 12 10 9 8
 40 - 44 13 11 10 9
 45 - 49 14 12 11 10
 50 - 59 15 13 12 11
 60 - 69 16 14 13 12
 70 - 79 17 15 14 13

jne.

Eli yksi ( 1 ) piste lisää jokaista kymmentä koiran ylitystä kohti, kun näyttelyyn osallistuvia koiria on yli 50 kpl.

Kansainvälisistä näyttelyistä sekä Suomen Irlanninsusikoirat ry:n erikoisnäyttelystä ( = rodun vuotuinen päänäyttely ), joka voi olla joko virallinen tai epävirallinen näyttely, saa kaksi ( 2 ) lisäpistettä. Yhdistyksen epävirallisen Club Show’n näyttelyn pisteitä ei huomioida tässä kilpailussa.

ROTUNSA PARAS ( = ROP ) saa kolme ( 3 ) lisäpistettä.

RYP – sijoituksista saa lisäpisteitä seuraavasti (R-, KR– NORD- sekä KV– näyttelyt):

RYP – 1          6 pistettä

RYP – 2          5 pistettä

RYP – 3          4 pistettä

RYP – 4          3 pistettä

BIS – sijoituksista saa lisäpisteitä seuraavasti:

BIS – 1           4 pistettä

BIS – 2           3 pistettä

BIS – 3           2 pistettä

BIS – 4           1 piste

Jos näyttelyssä on ryhmiä vähemmän kuin neljä ( 4 ), saa BIS – sijoituksesta, mikäli BIS – kehä on virallinen, pisteitä kuitenkin niin, että BIS1 – sijoittunut koira saa niin monta pistettä kuin ryhmiä on. BIS2 jne. sijoittuneet koirat aina yhden pisteen vähemmän kuin edellinen.

Eniten pisteitä kerännyt koira voittaa. Jos pisteet menevät tasan, ratkaisee suurin yksittäisen näyttelyn pistemäärä. Jos vielä tasan, ratkaisee koirien kokonaismäärä näissä näyttelyissä. Jos vielä tasan, arpa ratkaisee voittajan. Listat tehdään erikseen uroksista ja nartuista.

VUODEN NUORI

Pisteet lasketaan samalla tavalla kuin Vuoden Irlanninsusikoirakilpailussa. Tähän kilpailuun otetaan huomioon vain juniori – ja nuortenluokissa saadut pisteet sekä käyttöluokassa saadut pisteet 24 kuukauteen saakka.

Lisäksi lasketaan mukaan Suomen Irlanninsusikoirat ry:n järjestämästä Club Show’sta pisteet seuraavasti:

PNU / PNN – 1                    8 pistettä

PNU / PNN – 2                    6 pistettä

PNU / PNN – 3                    5 pistettä

PNU / PNN – 4                    4 pistettä

Lisäksi ROP – nuori saa kolme ( 3 ) lisäpistettä. Club Show’sta saatuja pisteitä ei lasketa mukaan Vuoden Irlanninsusikoirakilpailun yleiseen sarjaan. Club Show’n pisteet lasketaan kuitenkin lisäpisteiksi nuortenluokkaan vaikka yleisen sarjan pisteitä olisi viidestä ( 5 ) tai useammasta näyttelystä.

VUODEN VETERAANI JA VSP – VETERAANI

Pisteitä saa seuraavasti: ROP – VET saa kolme ( 3 ) pistettä. Jos veteraaneja on enemmän kuin yksi ( 1 ), niin jokaisesta osallistuneesta veteraanista saa yhden ( 1 ) lisäpisteen. Lisäksi VSP – VET saa yhden ( 1 ) pisteen. Näitä pisteitä, kuten myös BIS – VET pisteitä ei huomioida Vuoden Irlanninsusikoirakilpailun yleisessä sarjassa.

Lisäksi pisteitä saa, jos sijoittuu paras uros – tai narttu luokassa. Pisteet lasketaan samalla tavalla kuin Vuoden Irlanninsusikoirakilpailun yleisessä sarjassa. Veteraaniluokissa lasketaan mukaan kaikki vuoden aikana kerätyt pisteet vaikka pisteitä olisi enemmän kuin viidestä ( 5 ) näyttelystä ja samoilta tuomareilta.

BIS – VET sijoituksista saa lisäpisteitä seuraavasti:

BIS1 – VET     4 pistettä

BIS2 – VET     3 pistettä

BIS3 – VET     2 pistettä

BIS4 – VET     1 piste

Jos näyttelyssä on ryhmiä vähemmän kuin neljä ( 4 ), saa BIS – sijoituksesta, mikäli BIS – kehä on virallinen, pisteitä kuitenkin niin, että BIS1 – sijoittunut koira saa niin monta pistettä kuin ryhmiä on. BIS2 jne. sijoittuneet koirat aina yhden pisteen vähemmän kuin edellinen.

VUODEN KASVATTAJA

Lasketaan yhteen vähintään neljän ( 4 ) ja enintään kuuden ( 6 ) parhaan kasvatin Vuoden Irlanninsusikoirakilpailun pisteet. Kasvatit voivat olla samasta pentueesta. Kasvattajapisteistä huomioidaan vuoden viisi ( 5 ) parasta kasvattajaluokan tulosta viideltä ( 5 ) eri tuomarilta.

Kasvattaja 1 KP                   3 pistettä

Kasvattaja 2 KP                   2 pistettä

Kasvattaja 3 KP                   1 piste

Lisäksi rodun parhaasta ryhmästä + 3 pistettä, jos ryhmiä on vähintään kolme ( 3 ).

Jos näyttelyssä sijoittuu BIS – kasvattajakilpailussa, saa lisäpisteitä seuraavasti:

BIS1 – KASV                        5 pistettä

BIS2 – KASV                        4 pistettä

BIS3 – KASV                        3 pistettä

BIS4 – KASV                        2 pistettä

BIS – kasvattajapisteet lasketaan mukaan ainoastaan KR–, NORD- ja KV– näyttelyistä sekä Suomen Irlanninsusikoirat ry:n vuotuisesta erikoisnäyttelystä.

VUODEN JALOSTUSUROS JA JALOSTUSNARTTU

Lasketaan yhteen vähintään neljän ( 4 ) ja enintään kuuden ( 6 ) parhaan jälkeläisen Vuoden Irlanninsusikoirakilpailun pisteet. Jälkeläiset voivat olla samasta pentueesta.

Vuoden jalostusurosten / jalostusnarttujen pistelaskuun lasketaan mukaan vain FIN / FI rekisterissä olevat jalostusurokset / jalostusnartut vaikka ulkomaisten koirien Suomessa rekisteröityjen jälkeläisten osalta muut ko. pistelaskun kriteerit täyttyisivät. Jos pisteet menevät tasan, ratkaisee yksittäisen menestyneimmän jälkeläisen pisteet. Jos edelleen tasan, sen jälkeen toiseksi menestyneimmän jälkeläisen pisteet jne.

Pisteet laskee näyttelypistelaskija. Väliaikatulokset julkaistaan vuoden aikana yhdistyksen lehdessä sekä nettisivuilla.