Siirry sisältöön

4.9.2018 KYSELY IRLANNINSUSIKOIRIEN SYDÄNSAIRAUKSISTA

13.7.2018 NÄYTTELYPISTETILANNE 2018
10.9.2018 SIRL EPÄVIRALLISET MAASTOMESTARUUSKISAT 13.10.2018 LAMMILLA

Kysely Irlanninsusikoirien sydänsairauksista

Suomen kennelliiton Jalostustieteellinen toimikunta on esittänyt huolensa irlanninsusikoirien sydänten terveydestä. Tästä syystä Kennelliitto ei enää julkaise tutkimustuloksia pelkästä sydämen kuuntelusta vaan vaatii ns. virallisen sydäntutkimuksen, joka sisältää sydämen ultrauksen, kuuntelun ja EKG:n.

Kennelliitto suosittelee myös irlanninsusikoirien sydämen osalta liittymistä PEVISAan. Tämä päätös pohjautuu osin suomalaisten irlanninsusikoirien, osin ulkomaalaisten irlanninsusikoirien koirien sydämen terveyteen.

Jotta asiaa voidaan viedä eteenpäin harkittavaksi suuntaan tai toiseen toivomme saavamme lisää tietoa suomalaisten irlanninsusikoirien omistajilta. Kuinka yleisiä sydänsairaudet ovat rodussamme.

Onko sinulla, tai onko sinulla ollut koira, jolla on todettu sydänsairaus, tai mikäli sillä on epäity sydänsairautta, mutta tutkimusten jälkeen todettu sydämen osalta terveeksi niin toivomme saavamme siitä tiedon.

Tai onko koirallesi tehty virallinen sydämen tutkimus. Vuoden 2016 jälkeen tehtyjen tutkimusten tulokset löytyvät koiranetistä. Jos tutkimus on tehty aiemmin etkä ole lähettänyt yhdistykselle siitä tietoa niin toivomme sinun vastaavan tähän kyselyyn, vaikka koirasi olisi todettu terveeksi.

Toivomme saavamme koiran virallisen nimen, näin varmistamme, ettei sama koira tule useampaan kertaan tilastoon mukaan. Yksittäisten koirien tietoja ei julkaista missään muodossa. Päivämäärä koska koira on tutkittu, kuukausi ja vuosi riittää. Ja diagnoosi. Mikäli haluat kertoa jotain muuta, esim. lääkitys, elinaika tms. niin otamme senkin tiedon mielellämme vastaan

Lähetä tiedot sähköpostilla osoitteeseen jalostussihteeri.sirl(at)gmail.com tai postitse Anne Halttunen, Altaintie 33, 01390 Vantaa.

Kiitos yhteistyöstä rotumme terveyden puolesta!