Siirry sisältöön

PEVISA-tiedote

Tervetuloa PEVISA-työryhmään
Hallitus tiedottaa

Hyvät Suomen Irlanninsusikoirat ry:n jalostustoimikunnan jäsenet, kasvattajat ja yhdistyksen jäsenet,

on ollut ilahduttavaa huomata yhdistyksen kevätkokouksen pohjalta virinnyt runsas keskustelu PeViSa (perinnöllisten vikojen ja sairauksien vastustamisohjelma) asioista. Irlanninsusikoiran terveysasiat puhututtavat erityisesti kasvattajia ja aktiivisia harrastajia, mutta aihe on yhtä aikaa tärkeä ja yhteinen ihan kaikille irlanninsusikoiran kanssa eläville ja puuhaaville. Toivottavasti keskustelu irlanninsusikoiran terveydestä ja siihen liittyvistä asioista jatkuu edelleen aktiivisena ja hedelmällisenä. Tämän kirjeen tarkoitus ei ole missään nimessä tyrehdyttää jo alkanutta keskustelua tai mitätöidä sitä!

Yhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous pidettiin 23.4.2022. Kokouksen esityslistalle tuotiin kaksi PeViSa:an liittyvää asiaa, joista toinen oli pohja keskustelulle ja toinen ehdotus. Kokouksen edetessä päädyttiin äänestykseen Irlanninsusikoira Pevisaan ”kyllä”, ”ei”, ”en osaa sanoa” , mutta koska esityslistalla ei sääntömääräisesti ollut esitystä kyseisestä asiasta, on hallitus kokouksessaan 30.4.2022 päättänyt  mitätöidä äänestyksen Yhdistyslain §32 ”Päätöksen moitteenvaraisuus” perusteella. Samaisessa kevätkokouksessa päätettiin myös kaikille avoimen PeViSa -työryhmän perustamisesta Merja Viertokankaan johdolla. Työryhmän perustamisesta ei myöskään ollut merkintää esityslistalla, joten hallitus on edellä mainitussa kokouksessaan 30.4.2022 päättänyt muuttaa kevätkokouksen pohjalta muodostuneen työryhmän keskusteluryhmäksi.

Aiheen merkityksellisyyden vuoksi hallitus on päättänyt yksimielisesti perustaa PeViSa -työryhmän, jonka yhtenä tavoitteena on valmistella yksi PeViSa -esitys yhdistyksen syyskokoukseen 2022. Hallitus on niin ikään yksimielisesti päättänyt kutsua työryhmän puheenjohtajaksi Teija Salmi-Aallon, joka on ottanut kutsun vastaan. Teija Salmi-Aalto on mm. yhdistyksemme jäsen sekä yhdistyksemme ulkomuototuomarien koulutustyöryhmän jäsen, ulkomuototuomari ja tanskandoggikasvattaja. Kiitämme Teijaa hänen vilpittömästä halustaan tehdä työtä irlanninsusikoirien eteen! Työryhmä tulee koostumaan Teijan lisäksi Milja Pohjamosta, joka on hallituksen edustaja ja toimii työryhmän sihteerina, 1-2 jalostustoimikunnan jäsenestä, kasvattajista sekä irlanninsusikoirien omistajista. Olemme pyytäneet Teijalta aktiivista roolia työryhmän kokoamisessa. Hallituksen puheenjohtaja ei tule olemaan työryhmän kokoonpanossa  mahdollisen eturistiidan vuoksi.

Hallitus

Suomen Irlanninsusikoirat ry