Siirry sisältöön

Ajankohtaista

Irlanninsusikoirien syöpätutkimus, syöpäseulontatestin kehitys ja seurantaryhmä:
Haluatko osallistua DeepScan Diagnostics oy:n järjestämään seurantaryhmään?

 • Ryhmää seurataan kahden vuoden ajan, n. 3 kuukauden välein otettavalla verinäytteellä.
 • Seurannan tarkoitus on katsoa miten veriarvot kehittyvät koirien vanhetessa.
 • Seuranta on maksuton ja omistaja saa niistä tuloksen.
 • Koiran tulee olla vähintään 5 vuotias eli syntynyt 2019 tai aikaisemmin.
 • Näytteenotto paikkakunnat: PK-seutu, Lahti, Hyvinkää, Hämeenlinna, Tampere ja Turku.

Jos olet jo antanut näytteen etkä saanut kutsua ryhmään, vaikka koiran ikä ja paikkakunta sopii yllä mainittuihin tai et ole vielä osallistunut mutta olet kiinnostunut seurantaryhmästä ja sinulla on tutkimukseen sopiva Irlanninsusikoira, niin laita sähköpostia: petra@deepscandx.com
Syöpätutkimus 

/ tiedustelut

Tutkimuskoordinaattori Petra Jaakonsaari: petra@deepscandx.com 0456631603

Yhdistyksen ylimääräinen kokous järjestetään maanantaina 1.7.2024 klo 18 hybridikokouksena, koska yhdistyksen kevätkokous oli yhdistyksen sääntöjen vastaisesti kutsuttu koolle pelkästään etäkokouksena.

Lähikokous pidetään Kalajoella osoitteessa Kamat Puhtaax Kipparintie 6 85100 Kalajoki. Kamat Puhtaax ja NOSH edustaja Tiina Kiviranta tarjoavat kahvit ja pullat ennen kokousta lähikokoustajille. Etäkokousalustana järjestetään TEAMS kokouksena ja äänestys tapahtuu äänestyskoppi.fi - sivuston kautta. Näistä tulee ilmoittautuneille sähköpostiin ohjeet ja linkit myöhemmin.

Kaikkien osallistujien tulee ilmoittautua sihteerille 16.6.2024 klo 23.59 mennessä (sihteeri@sirl.fi), ilmoita myös kumpaan kokoukseen osallistut (TEAMS vai Kalajoki). Kaikkien ilmoittautuneiden tulee ilmoittaa oma sähköpostiosoitteensa, sillä äänestystilanteissa jokainen osallistuja saa äänestyslinkin omaan sähköpostiinsa ja linkkiä voi käyttää vain kerran. Kokouksen alussa tulee jokaisen etäosallistujan käyttää kameraa päällä ja puhua, jotta voimme varmistua osallistujan henkilöllisyydestä. Yhdistyksen jäsensihteeri tarkistaa ilmoittautumisen päätyttyä, että ilmoittautuneella on vuoden 2024 jäsenmaksu maksettuna.

Ylimääräisessä kokouksessa käydään uudelleen läpi kevätkokouksessa hyväksytyt asiat.

Liitteet:

Kokouskutsu
Esityslista
Toimintakertomus 2023
Tase-erittelyt
Tuloslaskelma
Toiminnantarkastuskertomus
PEVISA-anomus
JTO 2025-2029
Leena ja Jari Hietalan esitys

 • Jalostustoimikunnan seuraava kokous on ti 11.6.2024
 • Terveystarkastuksen tukimaksut maksetaan vuonna 2024 kaksi kertaa vuodessa 15.6. ja 15.12., vapaamuotoiset hakemukset tutkimuslausunnon ja kuitin kera jalostustoimikunnalle 31.5. tai 30.11. mennessä.
 • Jalostustoimikunta kartoittaa irlanninsusikoirien elinikää viimeisen 10 vuoden ajalta, vuosilta 2013-2023. Vastaa nopeaan kyselyyn TÄSTÄ LINKISTÄ!
 • Suunnitellaan sydän joukkotarkastusta, ota yhteys jalostustoimikuntaan, jos olet suunnitellut tutkituttavasi koiriasi

Kasvattajille lähtenyt kutsu Kasvattajailtaan ma 29.4.24 klo 18-19.30, Teams.

Tarkoituksena, että käydään yhdessä läpi PeViSa-ehdotus sekä JTO:n kohta 6.2 Suositukset jalostuskoirille ja yhdistelmille.

Ke 17.4 järjestetyissä arvostelukokeissa saimme 5 uutta ulkomuototuomaria irlanninsusikoirille: Sanna Koponen, Kati Taipale, Tarja Löfman, Minna Puukko, Sanna Vakkilainen. Onnea!

Terveystukien ensimmäinen maksupäivä on kesäkuun alussa. Lähetä tukihakemus jalostustoimikunta@sirl.fi 6.5 mennessä. Huolehdithan, että toimitat itse oman sosiaaliturvatunnuksesi rahastonhoitajalle tulorekisteriä varten.

Jalostustoimikunnan seuraava varsinainen kokous on ma 6.5.

Kooste kokouksesta 1.3.2024

 • JTO etenee. Tämän JTO:n kanssa olemme monessa suhteessa uuden edessä eläinten hyvinvointilain astuttua voimaan 1.1.2024. Olemme olleet yhteydessä olkapäiden osalta Kennelliiton jalostustieteelliseen toimikuntaan, mutta sielläkään ei pystytä antamaan vastauksia, ennen kuin asetus valmistuu
 • PeViSa-ehdotus odottaa JTO valmistumista
 • Kasvattajakirjeen pohjalta tuli 2 yhteydenottoa, kiitos niistä. Tulemme huomioimaan nämä ehdotukset työssämme
 • Yhdistelmätiedustelukaavaketta työstetään edelleen
 • Jalostustoimikunta on päättänyt, että se ottaa kantaa vain yhdistyksen omaan pentuvälitykseen ilmoitettuihin pentueisiin
 • Kaikki pentuvälityksen päivitykset jalostustoimikunnan kautta. Nettivastaava ei jatkossa hoida suoria yhteydenottoja
 • Elinikäkyselyyn tullut vastauksia 70 kpl. Jalostustoimikunta kiittää kaikkia vastanneita. Edelleen toivomme lisää vastauksia
 • Jalostustoimikunnalle lähetetyt shunttitestitulokset löytyvät yhdistyksen nettisivuilta. Tämän vuoden pentueista saapuneet käsittelemättä. Sihteeri työstää ne 2 vkon kuluessa

Seuraava kokous ke 17.4. Tämä kokous varattu JTO.n käsittelylle.